Elizabeth Taylor

De zilvercreaties op deze site zijn uniek, handgemaakt en worden verkocht in het atelier. De inspiratiebron bestaat uit zowel grote organische elementen, als fijne subtiele vormen. Zo worden er bijvoorbeeld juwelen vervaardigd uit takjes waarop nadien bloemetjes en/of blaadjes komen of eerder een abstracte vorm die groot en elegant blijft.

Ik gebruik enkel zilver met een zilver-gehalte van 925, soms gecombineerd met 18kt(750) geel of rood goud, afgewerkt met een natuur- of imitatie-steen.
De ringen worden in het atelier op maat gemaakt. Mijn zilveren creaties worden altijd gerhodineerd*en zijn zodoende ook geschikt voor mensen met een allergie voor zilver. Heb je toch liever de natuur-lijke kleur van zilver, dan wordt het juweel niet gerhodineerd.

Heb je een vraag en/of wil je eens langskomen in mijn atelier, boek dan een afspraak via het contactformulier
of 0474 336 002, dan sta ik je onmiddellijk te woord.

Zilveren juwelen-creaties, een betaalbaar piece-unique 
  • *Fairtrade goud?

    Fairtrade International heeft zich tot doel gesteld om de leef- en werkomstandig-heden van de mijnwerkers te verbeteren, daarbij rekening houdend met het milieu, veiligheid, arbeidsrecht en kinderarbeid. Met Fairtrade goud heb je goud in handen, het is iets duurder, maar het is fijn om weten dat het goud goed ontgonnen en eerlijk verhandeld is

  • *Waarom rhodineren en wat is dit?

    Zilver oxideert, dat is een natuurlijk proces. Hierbij komt er een zwarte aanslag op het voorwerp. Dit wordt veroorzaakt door zowel het dragen als het niet dragen van het juweel. De zwarte aanslag ontstaat doordat het zilver in contact komt met materialen die zwavel bevatten. Zwavel komt o.a. voor in elastiek, wol, rubber, parfum, body lotion, make-up en ook in de lucht. Zweet en de natuurlijke oliën in de huid veroorzaken eveneens een reactie met zilver. De zwarte aanslag is niet schadelijk voor de sieraden en ook niet voor degene die ze draagt, maar mooi is het niet. Rhodineren van zilveren sieraden voorkomt dat ze oxideren en verkleuren. Een laagje rhodium zorgt er voor dat allerlei invloeden van buitenaf het zilver niet kunnen aantasten en daarom zijn gerhodineerde sieraden. Daarvoor zijn ze ook geschikt voor mensen met een allergie voor zilver.

  • *Wat is een gehaltestempel?

    In België moet elke fabrikant van werken uit goud, zilver of platina, maar ook elke invoerder van of handelaar in deze werken, bij afwezigheid van deze stempel op de betreffende goederen, een dergelijke gehaltestempel aanbrengen. De gehaltestempel met een verschillende vorm naargelang de aard van het edel metaal drukt het gehalte aan edel metaal in duizendste in Arabische cijfers uit.

CONTACT

+ (32)  474 336 002




Het herwerken van oude juwelen, met een emotionele waarde, tot een nieuw eigentijds juweel, daarin onderscheid ik mij van andere goud-smeden. Emotie en verhalen achter een juweel zijn belangrijk, zo ook het herge-bruiken van deze materialen en stenen; ik ben één van de weinige goudsmeden die dat doet. Je betaalt enkel het maakloon en eventueel het zetwerk van hergebruikte of nieuwe stenen.
Op de pagina ‘goud’ zie je creaties die voornamelijk uit oudgouden juwelen gemaakt zijn.

Heb je een idee of droom je van
een nieuw juweel? Samen met u

realiseren het juweel wat perfect bij

u past. Zo wordt in mijn atelier goud, zilver en edelstenen met ambachte- lijke vaardigheid omgetoverd tot unieke juwelen met elk zijn eigen verhaal. Op aanvraag van kunnen we ook fairtrade* goud gebruiken met een legering van 18kt in de kleuren geel, wit, champagne of rosé goud, naargelang het ontwerp.

Bij trouwringen beperk ik me niet alleen tot 18kt goud, ook combinaties van zilver met goud, het verwerken van oud goud en

combineren van zilver met diamant behoren tot de mogelijkheden. Het spelen met materialen brengt telkens nieuwe creaties.

Herdenkingsjuwelen waarin as verwerkt wordt, een juweel met een vinger afdruk voor een geboortefeest, een verlovingsring, een communie of mama/dochter juweel … Voor elke gelegenheid kan een handgemaakt gouden juweel met een persoonlijke touch een hart veroveren.

Een te grote of te kleine ring, een ander juweel in nood van herstelling of een gebroken parelcollier?
Ook voor deze werken kan je terecht in mijn atelier. Om veiligheidsredenen heb ik geen gouden juwelen op voorraad, deze zijn enkel op bestelling verkrijgbaar.

Wat doe ik?